Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Kunnen de coöperatie dat eisen? Mogen wij de doorgang in onze huis weigeren? Wat zijn mijn rechten?

Mijn huis dateert uit 1959/60 en de badkamer en keuken standleidingen voor het riool aanwezig van asbestverdacht materiaal. Ik woon in een flatgebouw dat is koopwoning. Ik woon op de 1e etage.
Alle privé gedeelte separaat op een gemeenschappelijke riolering zijn aangesloten –die onder het pand loopt en vandaar tot aan de gemeentelijke riolering tot de gemeenschappelijke zaken zal behoren- is er een gerede kans dat de Akte van Splitsing bepaalt , dat ieders eigen leiding tot aan die riolering voor eigen rekening en risico van de betrokken eigenaar is. Het is namelijk gebruikelijk, leidingen in de privé gedeelte die alleen voor dat privé gedeelte dienen , ook privé te verklaren.
Het bestuur van onze coöperatie willen ons dwingen om pvc buis van doucheputje van de bovenbuurman aansluiten beneden bij ons in de keuken op de keukenafvoer. Dat betekent dat wij
krijgen daar veel problemen van.

Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
in: Wonen
817

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Een (koop) flatgebouw waarin meerdere appartementen zich bevinden met gemeenschappelijke aansluitingen op riool, waterleidingen, electra enz. vallen onder een VVE (vereniging van eigenaren) die zich ten overstaan van elkaar verplichten datgene te doen wat nodig is om het woongenot jegens elkaar in stand te houden danwel te verbeteren.

Als bij vergadering van de VVE is vastgesteld en bij meerderheid is aangenomen dat het noodzakelijk is om werkzaamheden uit te (laten) voeren binnen de appartementen om ongewenste situaties tav het afvoerleidingstelsel (zoals asbest) op te heffen dan kunt u zich daaraan niet onttrekken. U bent (verplicht) lid van de VVE en daarmee conformeert u zich aan de genomen besluiten.

Voor het gemeenschappelijke deel (de leidingen onder en door de flat) wordt dit uit de kas van de VVE betaald maar voor het eigendomsgedeelte (dus binnen uw appartement) moet u zelf voor de kosten opdraaien tenzij de VVE daarin een voorziening heeft getroffen.
De VVE kan bijvoorbeeld belangrijke kortingen bedingen bij de uitvoerende aannemer waardoor uw bijdrage in de kosten aanzienlijk lager zijn dan wanneer u de werkzaamheden in eigen beheer zou hebben laten uitvoeren.

Kortom, als appartement eigenaar heeft u lusten maar zeker ook lasten waaraan u zich niet zomaar kunt onttrekken.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
ronron1212
11 jaar geleden
+
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
+ niets op aan te vullen.

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding